Regionala 2021-2022

 Toate pregătirile de anul acesta ne-au condus spre acest moment. Pe 18 martie am avut oportunitatea de a lua parte la regionala concursului de robotică “First Tech Challenge”. Ca și anul trecut, competiția a avut loc remote.
  Prima etapă a reprezentat amenajarea spațiului unde a urmat desfășurarea concursului. Am amplasat terenul și camerele, verificând instrucțiunile pas cu pas și, deși am întâmpinat probleme tehnice, ele au fost rezolvate, continuându-ne activitatea. În aceste condiții echipa noastră a susținut un meci asistat, unde robotul nostru a fost validat din punct de vedere tehnic, urmând apoi jucarea unui meci în prezența unui asistent. După câteva zile în care robotul a suferit anumite modificări, am început să jucăm câteva meciuri de antrenament pentru a putea atinge ritmul dorit, apoi am început meciurile oficiale. De-a lungul acestora, problemele au continuat să apară, însă mecanicii și programatorii noștri le-au rezolvat cu ușurință, permițându-ne să terminăm meciurile.
  În final, rezultatul nu a atins nivelul așteptărilor, drept dovadă că echipa nu a obținut calificarea la națională. Deși dezamăgirea a fost mare, această experiență ne-a făcut să înțelegem atât amploarea acestei competiții, cât și faptul că eșecul este doar una dintre etapele care trebuie parcurse înspre a ne depăși limitele și a ne atinge scopul. În acest sens, chiar dacă, pentru noi, sezonul s-a încheiat, vom continua să lucrăm, să progresăm și să ne perfecționăm pentru a reveni mai puternici ca niciodată.