Activitate AI 2022

   3 Octombrie, prima zi a săptămânii mondiale a spațiului cosmic, a reprezentat pentru noi, cei de la Evolution, echipa Colegiului Național „Mihai Viteazul”, dar și pentru echipele ArtRobotiX, cea a Liceului de Arte „Ionel Perlea” și Technocuz, cea a Liceului Tehnologic „Alexandru Ioan Cuza”, o zi în care ne-am putut aduna pentru a ne împărtăși sentimentele pe care le avem pentru Univers și pentru robotică. Elevi ai liceului nostru de la clasa 10E ne-au prezentat eseele lor despre Univers. Ne-au încântat cu lucrări scrise admirabil care nu doar că au surprins esențialul Cosmosului și părerile lor bine structurate,  ci și au reușit să creeze întrebări și constatări care să ne facă să gândim mai mult despre ce nu se află la suprafață,  despre iubirea noastră pentru stele,  pentru necunoscut și pentru continua evoluție.

   După prezentările elevilor, s-au acordat premii meritate pentru eseuri, dar și pentru desenele celor de la Liceul de Arte care au fost expuse.  Premierea a fost urmată de afișarea roboților echipelor Techocuz și Evolution. Cei de la Liceul Tehnologic „Alexandru Ioan Cuza” ne-au explicat despre „creierul” robotului făcut în sezonul trecut și au făcut o demonstrație mecanismului de funcționare al acestuia. Întâmpinând câteva erori, echipa Technocuz și-a strâns legăturile între departamente și a accentuat plăcerea lor de a lucra împreună.

   Deși echipa Evolution nu a putut afișa robotul din sezonul trecut, acesta fiind deja dezasamblat, au fost prezentați doi roboței din cadrul proiectului Evokids. Unul dintre roboți mergea în linie dreaptă dată de o bucată de bandă adezivă.