Apariție revista „Animus” Ianuarie 2023

De la an la an, revista „Animus” a Colegiului Național „Mihai Viteazul” a sintetizat performanțele, talentele și pasiunile elevilor, robotica nefăcând excepție. Dacă în numerele trecute ale acesteia ne făceam simțită prezența printr-un singur articol, ediția aceasta a marcat o schimbare: clubul Evolution a avut publicate trei articole dedicate acestuia, un număr pe care noi îl considerăm norocos, dar care poate fi, totuși, depășit, dar asta ne poate spune doar viitorul. Până atunci, sperăm că am reușit să bucurăm și să delectăm colegii și cadrele didactice care au avut ocazia de a ne citi publicațiile.

Cele trei articole au fost, în sine, speciale și cu o poveste aparte. Le vom trata în ordinea în care sunt apărute în revistă. Pagina 13 - „Ce este Evolution cu adevărat?” - un articol format din opiniile noilor noștri recruți, după scurta perioadă în care au făcut parte din club. Fiecare din ei a avut păreri și sentimente diferite, însă punctul comun pe care toți l-au atins a fost că nu își regretă decizia de a trece pragul sediului.

Pagina 20 - „Halloween - Marca Evolution” - nu foarte multe de spus, pentru a nu strica surpriza lecturii. În acesta, este descris tot parcursul realizării scurtmetrajului „The Mysterious Forest”, de la sesiunea de brainstorming pentru scenariu la momentul în care am apăsat butonul „Publică” pe YouTube.

Pagina 27 - „RoboFest - Următoarele generații” - ultimul, dar nu cel din urmă articol prezintă experiența și viziunea noastră asupra târgului de invenții „RoboFest”, de la Universitatea Politehnică București. Chiar dacă suntem implicați activ în domeniul roboticii, unele creații prezentate acolo ne-au lăsat cu gura căscată, fiind lucruri la care nici nu ne-am fi gândit. În plus, a fost o activitate foarte importantă pentru relațiile din interiorul echipei, deoarece ne-au apropiat atât pe noi, membrii vechi, cât și pe cei noi, care poate că până atunci n-au simțit echipa ca pe o familie, dar după acest eveniment cu siguranță că sentimentul de apartenență a apărut în sufletele lor.

Așadar, sperăm că prin aceste articole am reușit să trezim interesul și altora pentru robotică și că, încetul cu încetul, aducem schimbarea pe care o dorim.