Activități colaborative

Suntem familiarizați cu faptul că doar împreună reușim să realizăm lucruri mărețe, așa că, pe lângă colaborarea naturală cu alte echipe FTC, am realizat activități și cu diverse organizații non-guvernamentale din orașul nostru, promovând astfel valorile care ne reprezintă. În cele câteva luni de la ultima competiție până la începutul sezonului 8, am participat la mai multe activități, drept parteneri, iar în continuare vom realiza o scurtă descriere a acestora.

1. EasterAct
În data de 13 aprilie a avut loc EasterAct, un proiect de tip treasure hunt, organizat de Interact Slobozia, cu scopul de a aduce divertisment comunițății locale. Echipa noastră a ajutat prin crearea unor mecanisme utilizate la unele probe de pe traseu, oferind astfel o mai bună și mai plăcută experiență tuturor participanților.

2. Tărâmul copilăriei
Ziua Internațională a Copilului este o ocazie de a celebra copiii, miracolul nașterii și al purității, precum și dreptul acestora de a fi protejați. Obiceiurile legate de această zi sunt influențate de mulți factori, începând de la poziția geografică, până la preferințele din cadrul familiei. În data de 1 iunie a avut loc "Tărâmul Copilăriei", un proiect realizat de Interact Slobozia, cu scopul de a celebra copilăria. Clubul nostru a prezentat copiilor ce înseamnă robotica și frumusețile acesteia. Cu ocazia acestei zile, echipa de robotică Evolution a transmis un călduros "La mulți ani!" tuturor copiilor și îi îndeamnă să se bucure de momentele copilăriei, cea mai frumoasă perioadă a vieții.

3. FilmFest
FilmFest este o inițiativă a tinerilor din liceul nostru, cu scopul de a aduce divertisment comunității. Acest proiect presupune transformarea curții școlii într-un cimematograf în aer liber, la care pot participa toți doritorii, nefiind percepută o taxă de participare. Totuși, au apărut probleme la câteva instalații luminate, insă aici au intevenit membrii noștri, ce le-au reparat imediat, salvând astfel seara pentru toată lumea.

4. Seara Vandalismului Cultural
Echipa Evolution a spus prezent la "Seara Vandalismului Cultural", un proiect dedicat artei în toate formele acesteia care, în zilele noastre, include și robotica, domeniul care unește toată comunitatea FTC. Împreună cu echipa ArtRobotix am susținut meciuri demonstrative pentru toți spectatorii veniți să ia parte la această desfășurare unică pentru orașul nostru, care reușește în fiecare an să aducă un sfârșit poetic vacanței de vară. Odată cu sfârșitul vacanței, data de 8 septembrie a marcat și ultima zi a sezonului PowerPlay, închizând astfel povestea sezonului 7 într-un mod grațios.

5. Donează pentru Ruxandra
În data de 11 septembrie 2023, incepând cu ora 17:00, a avut loc un eveniment caritabil dedicat doamnei profesoare Ruxandra Măciucă, ce a fost diagnosticată cu o formă rară de leucemie cu un tratament foarte costisitor. Echipa Evolution este alături de ea! Membrii echipei de robotică au ajutat-o cât de mult au putut în momentele cele mai grele stând la ture cu urnele pentru strângerea de fonduri, de dimineața până seara, în centrele comerciale Ialomița, dar și cu apariția de la evenimentul caritabil unde robotul i-a fascinat pe oamenii care treceau prin Piața Revoluției, aceștia având ocazia să fie drivers pentru câteva minute. Cu toții sperăm că va putea avea parte de tratamentul necesar în Paris, ajungând în cele din urmă să-și continue atât pasiunea cât și cariera de profesoara de engleză.