Activitate ecologizare Evokids

Având în plan de mai mult timp o activitate de ecologizare, am avut parte de o surpriză plăcută când, cei de la Evokids, inspirați de replica noastră a lui Wall-E, s-au oferit din proprie inițiativă să ne ajute. Mai rămânea de stabilit doar data. Fiind păcăliți de vremea plăcută de la începutul anului, am făcut proasta alegere de a planifica-o în prima săptămână a lunii februarie, crezând că vom uita ce este acela „frig”. Am putut spune că ne-am înșelat amarnic.

Așadar, pe 7 februarie, la ora 14, ne aflam cu toții în sediu și dezbăteam decizia de a menține programul sau a amâna acest eveniment. Pentru că a fost o discuție încinsă, am tras la sorți și, astfel, universul ne-a trimis pe ninsoare, la strâns gunoaie. Spre surprinderea noastră, când am văzut entuziasmul din ochii celor mici, am lăsat deoparte disconfortul fizic și ne-am concentrat asupra magiei iernii ce ne înconjura. Pentru că mereu am pus sănătatea pe primul loc, a trebuit să reducem timpul alocat acestei activități, de la două ore la una singură.

Cu tot cu ocazionalii bulgări aruncați din când în când și momentele în care am fost prea aproape de o întâlnire cu asfaltul din cauza gheții, am reuși să strângem 4 saci de gunoi din vecinătatea liceului nostru, număr ce ne-a atins așteptările. Pot părea puțini, însă schimbările se fac cu pași mici.
Pe drumul înapoi, tensiunile formate au dat naștere unei bătălii cu bulgări de zăpadă, care a fost încheiată cu un număr artistic de patinaj de gheață, oferit de membrii Evolution. La finalul zilei, am putut spune că ne-am atins scopurile: am curățat o zonă semnificativă de gunoaie, măcar pentru o zi și, mai presus de toate, am reușit să imprimăm niște valori importante generațiilor ce ne calcă pe urme.