Scurtmetraj Halloween 2022

Halloweenul este o sărbătoare care încetul cu încetul s-a strecurat și în viețile celor din comunitatea noastră. Poate că are același impact unviersal pe care îl are Crăciunul, dar cel puțin pentru membrii clubului nostru reprezintă ocazia perfectă de a ieși din tipar și de a realiza activități pe care nu am le-am practica în mod obișnuit. Este sărbătoarea strigoilor, fantomelor, a sperieturilor și, de ce nu, a filmelor de groază. Și cel din urmă punct a reprezentat pilonul de inspirație pentru ultima noastră capodoperă, scurtmetrajul "The Mysterious Forest".

Înainte să vorbim concret despre abordarea noastră asupra acestui tip de artă, am putea porni cu definiția unui scurtmetraj: film care nu depășeste 1000m lungime sau 30 de minute durată, provenit din franțuzescul "court-métrage". În acest mod ajungem și la ultima creație marca Evolution. A fost o adevărată provocare, fiindcă ne-am trezit cu puțin peste o săptămână pentru a realiza un videoclip cu tematică de Halloween.

La început nu știam de unde să plecăm, însă noile minți venite în club ne-au adus repede ideea pe care urma să o punem în practică: found footage(înregistrare recuperată). Acesta este un gen cinematografic care urmează un șir al narațiunii care se pretează a prezenta un film în totalitate, sau parțial, ca fiind o înregistrare video autentică, în cea mai mare parte fiind filmată chiar de protagoniștii istorisirii. Genul se caracterizează prin imagini luate de subiect, care face parte integrantă din acțiune cu cameră, prin calitate vizuală sau calitate audio slabă.

Așadar, aveam un scenariu și tot ce mai era de făcut era realizarea videoclipului în sine. „Cât de greu poate să fie?” ne-am gândit. Răspunsul l-am aflat destul de repede: mult mai greu decât am prevăzut. După finalizarea scenariului am alocat doar o zi filmărilor, fiindcă am considerat că este o perioadă suficientă de timp. Așa ne-am trezit că eram cu toții împreună în fața camerei, însă nimeni nu știa replicile, așa că nu am putut filma cât ne-am propus și a trebuit să improvizăm destul de mult. Tot în prima zi de filmări am învățat și că a realiza un scurtmetraj necesită o oarecare seriozitate, fiindcă orice râset se va auzi pe filmare, iar pentru a oferi autenticitatea necesară videoclipului, trebuie să uiți de propria ta persoană, de probleme, de ce este în jur și să te transpui cu totul în pielea personajului, devenind astfel o nouă persoană, cu viață și gândire, care există datorită ție, pentru că ai lăsat-o să preia controlul o scurtă perioadă de timp și să își expună perspectiva asupra realității din interioriul filmului.

În a doua zi, deja eram „experimentați”: am reușit să terminăm secvențele programate pentru acea zi mai repede decât ne-am propus, așa că am profitat de moment și am realizat o ședință foto, pentru că vremea era prielnică și niște amintiri stocate în memoria telefonului se vor dovedi utile în cazul în care vom dori vreodată să retrăim aceste clipe. În cea de-a treia și ultima zi, deja eram mult mai apropiați decât în zilele anterioare filmărilor, ceea ce a făcut ca timpul petrecut împreună să treacă extrem de repede, finalul zilei aducând astfel un sfârșit timpuriu clipelor noastre de glorie. Dar pentru a trăi o minciună frumoasă, am decis să dăm vina pe faptul că ziua devine din ce în ce mai scurtă, luptând astfel împotriva dorinței unor adolescenți de a trage de puținul timp liber pe care îl au doar pentru a se înconjura de persoane cu care rezonează și care le împărtășesc diverse pasiuni, de la robotică la sărbători „păgâne”, aduse din Vest. Oportunitatea aceasta de a face un scurtmetraj ne-a apropiat, ne-a învățat cum să improvizăm, cum să lucrăm contra timpului și etapele ce trebuie parcurse pentru realizarea acestuia.

Momentan vă spunem doar atât, fiindcă nu dorim să vă influențăm experiența vizionării filmului, disponibil din data de 31 octombrie pe canalul nostru de YouTube. care o dorim.