Movie day

Jumătate din drumul până la Crăciun era deja parcurs si marcat de emoțiile aduse de sărbătorile de iarnă. Datorită voinței noastre și spiritului nostru de sărbătoare, am reușit să decorăm sediul festiv cu destul de mult timp înaintea zilei celei mari, însă nu am realizat niciun fel de activitate care să pună în valoare decorul până acum. Ei bine, „nu am realizat” este la timpul trecut, pentru că valoare de adevăr a acestor cuvinte s-a schimbat in ziua de 12 decembrie.

Modul perfect de a simți cu adevărat proximitatea față de Crăciun este vizionarea unui film specific. După cum s-a observat și în activitațile precedente, poveștile de groază sunt printre favoritele noastre, așa că am decis să îmbinăm aceste două categorii, iar după o sesiune de brainstorming, am ales să ne uităm la „Krampus” (2015). Un film simplu, care poate părea clișeic, s-a dovedit totuși o adevărată experiență de vizionare. La început creează o falsă impresie de modul clasic de a petrecere sarbatorile de iarna, însă pe parcurs descinde într-o atmosferă sumbră, dând deoparte speranța unui final fericit. Ironic, acesta se termină aproape simetric, prezentând din nou o familie reunită în pragul sărbătorilor, dar cu o mică schimbare: un clopoțel magic, cadou de la unul din personaje.

Speram că în viața reală nu vom fi atacați de un „Anti-Moș Crăciun” dacă deviem de la înțelegere și bunătate, dar cu siguranță ne vom deteriora starea și, precis, pe a celor din jurul nostru, pe care îi poate afecta și o simplă posomorâre. Așadar, filmul și-a îndeplinit obiectivele: ne-a învățat o lecție importantă și, în același timp ne-a adus împreună într-un cadru festiv, ceea ce mereu ne înveselește, indiferent de efectul pe care restul evenimentelor zilei l-au avut asupra noastră.