Noi începuturi

Începutul de toamnă reprezintă pentru noi, în antiteză cu valoarea general acceptată a anotimpului, renaștere și noi începuturi, întrucât este perioada în care realizăm poate că cea mai mare promovare a echipei, dar și a competiției, comunității și valorilor FTC care ne reprezintă. În a doua săptămână de școală am realizat în curtea liceului un meci demonstrativ cu tematica sezonului anterior, pentru a-i determina pe cei curioși să ne urmărească și, poate, să ni se alăture în săptămânile ce au urmat. Pe lângă cel din septembrie, am realizat unul și în octombrie, fiindcă elevii unei clase de a 8-a au făcut o vizită liceului și era inacceptabil să rateze clubul nostru. Aceștia au rămas plăcut surprinși și sperăm că un număr cât mai mare din ei își vor petrece „anii de aur” alături de noi.

Putem spune că promovarea realizată a fost un real succes, fiindcă zeci de boboci au trecut pragul sediului, împinși de la spate de pasiunea lor pentru robotică și toată inovația pe care aceasta o reprezintă. Le-am oferit un turul locului pe care cu toții îl considerăm „a doua casă”, le-am explicat mecanismele de funcționare ale robotului și i-am lăsat să testeze tabla noastră inteligentă, toate aceste activități fascinându-i și făcându-le o deosebită plăcere. Din cauza numărului mare de doritori, a trebuit să realizăm o selecție, care a fost o misiune grea pentru noi, deoarece fiecare doritor avea ceva special în el și, implicit, acea dorință arzătoare de a face parte din familia FTC. Totuși, alegerea a fost făcută și suntem siguri că a fost cea corectă, bobocii depășind de la bun început așteptările.

Bineînțeles, lărgirea echipei a reprezentat activitatea perfectă pentru a ne face apariția și de data aceasta în revista Animus, numărul 25 al acesteia. Articolul nostru a fost alcătuit din opiniile nou-veniților, care și-au pus pe hârtie gândurile, impresiile și sentimentele adunate în aproape o lună de apartentență la clubul Evolution. Realizarea unei scrieri de acest tip reprezintă mereu o experiență capitvantă, întrucât reflectă într-un mod cât mai veridic diversitatea prezentă în echipa noastră, dar și impactul pozitiv și valorile pe care reușim să le inducem generațiilor care aleg să ni te alăture, toate opiniile exprimate fiind unanim apreciative pentru șansa oferită de competiția First Tech Challenge, care formează generațiile de mâine într-un mod armonios.