Robofest 2022

   Târgul de invenții intitulat „Robofest”, desfășurat la Universitatea Politehnică din București, ne-a oferit ocazia de a vedea în acțiune noi tipuri de invenții realizate de studenții facultăților, cât și două facultăți ale universității.

   Prima locație vizitata a fost Facultatea de Inginerie Industrială și Robotică, unde am primit o scurtă introducere a zilei ce avea să urmeze și ni s-au explicat valorile care stau la baza facultății, urmând să vedem două laboratoare echipate pentru printarea 3D. Dupa ce am adresat câteva întrebări am plecat către atracția principală a zilei, târgul de invenții. Am fost surprinși de creativitatea și ingeniozitatea studenților care ne vorbeau cu fericire despre creațiile lor, oferindu-ne idei și informații utile atât în viața de zi cu zi, cât și pentru competiția FTC.

   Văzând toate invențiile am hotărât, împreună cu voluntarii însărcinați să ne supravegheze, să ne întoarcem la Facultatea de Mecanică și Mecatronică pentru un tur amănunțit. Fiind preluați de mai multi specialiști și profesori universitari, am cunoscut ce presupune să fii un student al facultății și am văzut atelierele de lucru ale acestora.

Ultima locație vizitata a fost Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației, unde am fost preluați de doi studenți care au învățat la colegiul pe care noi îl reprezentam. Aici ne-a fost prezentat cum se generează semnalele și am fost încântați să le măsurăm la osciloscop.

   Putem spune că data de 6 noiembrie o să rămână pentru noi o zi semnificativă, încărcată de momente și amintiri plăcute. Sperăm să avem ocazia să participăm la cât mai multe activități din domeniul acesta și că o să fie o experiență cel puțin la fel de fascinantă ca aceasta.