Ziua Internațională a Voluntariatului

De Ziua Internațională a Voluntariatului, Direcția Județeană de Sport a organizat o petrecere pentru a-i cinsti pe toți cei care participă la acte comunitare. Ne bucurăm de faptul că am putut și noi, împreună cu celelalte organizații de voluntariat din oraș, să participăm la acest eveniment inedit, care promovează actele făcute pentru alții, fără a fi așteptată o răsplată în schimb.

Ne-am alăturat inițiativei prin printarea, cu ajutorul imprimantelor noastre 3D, a simbolului voluntariatului: mâna cu inimă în centru, o reprezentare destul de abstractă, dar care transmite un mesaj profund, despre sentimentul de a face un serviciu mai presus de sine. Acestea au fost dăruite fiecărui voluntar prezent în semn de mulțumire și recunoștință a muncii depuse.

Voluntariatul contribuie la bunul mers al societății si ajută la dezvoltarea personală a oricărei persoane. Este foarte important pentru tinerii din ziua de azi, invățând să se responsabilizeze și să lucreze în echipă. Prin aceste acte de bunătate, este păstrată o armonie în cadrul fiecărei colectivități, ținând astfel deoparte sentimentele negative.